1. februar åpner Samordna opptak - for 25. gang


1. februar åpner det samordnede opptaket til landets høgskoler og universiteter. Søkere kan i år velge mellom 1300 studier fordelt på 27 høgskoler og universiteter i Norge. Alt med én søknad.

Å søke opptak til høyere utdanning er et krevende valg for mange. Derfor får søkere god tid til å bestemme seg. Søknadsfristen er 15. april. Både Samordna opptak og lærestedene står klare for å hjelpe med råd og informasjon underveis i søkeprosessen. 

Samordna opptak feirer 25 år

Det første samordnede opptaket ble gjennomført i 1995. Før samordningen startet ble det brukt ulike regler, rangeringsmåter og rutiner for opptak til hver enkelt høgskole og universitet.

I år vil Samordna opptak forenkle søk og opptak til høyere utdanning for mer enn 140 000 personer, Roar Olsen, direktør

"I år vil Samordna opptak forenkle søk og opptak til høyere utdanning for mer enn 140 000 personer. Ved målrettet digitalisering gjennom 25 år er et stort antall søkere loset gjennom søknadsprosessen på en måte som er kostnadseffektiv, brukervennlig og sikker." sier Roar Olsen, direktør i Unit.

Samordna opptak har vært en suksess, Geir Sverre Andersen, seniorrådgiver

"Samordningen av opptaket har ført til bedre utnyttelse av studiekapasiteten og gitt et solid datagrunnlag med hensyn til dimensjonering av høyere utdanning og utvikling av opptaksregelverk. Samordna opptak har vært en suksess, både for læresteder og søkere", sier seniorrådgiver Geir Sverre Andersen i Unit.

Publiseringsdatoer for opptaket 2019 er lagt ut på informasjonsplan for Samordna opptak 2019.

 


Del: Share to LinkedIn Share to Facebook Share by mail Share to Twitter